lokal seo

Lokal SEO

Fokusera på dina lokala sökord och få fler kunder.

Hur skiljer sig egentligen lokal SEO gentemot med traditionell sökmotoroptimering? Den egentliga skillnaden är helt enkelt att många sökord baserar sig på sökfraser som kallas för longtail – det vill säga är något längre än ett vanligt sökord. Det kan exempelvis vara SEO Örebro eller ”flyttstädning i Örebro”. Ambitionen är alltså inte för en lokal kund att ranka på sökordet ”flyttstädning” över hela Sverige, utan istället att synas på sökordet ”flyttstädning Örebro” istället – då det är där kundinflödet naturligt kommer komma.

Vi på CK Webb har jobbat med lokal SEO i närmare 3 av våra 4 aktiva år – och har hjälpt att från städfirmor till byggfirmor och restauranger att plocka toppositioner på lokala sökord – allt tack vare lokal SEO.

Hur jobbar man med lokal SEO?

Att komma igång med lokal SEO har samma startsträcka som att komma igång med övrig optimering av sajter. Det handlar mycket om onpage-optimering kombinerat med riktigt bra innehåll och självklart även auktoritet i Google genom externa länkar eller rekommendationer från andra sajter. En bra start när det kommer till lokal SEO är att försöka lära sig lite enkelt om SEO själv, för att sedan kunna bolla dom svårare och mer tekniska frågor med en byrå som bryr sig och kan allt kring just lokal SEO. Ju fler kloka hjärnor som kan optimera en sajt – ju bättre!

Varför är lokal SEO så viktigt?

Alla vill ha fler kunder – och varje dag görs det över 50 miljoner sökningar på Google, bara i Sverige. Tänk då hur många som sannolikt söker på lokala tjänster, produkter eller butiker i just din stad där du är verksam? Vore det inte en fröjd att vara den hemsida på marknaden som rankar högst upp på just det sökordet? Klart det vore – och det är just detta vi på CK Webb kan så pass bra. Ju högre upp du syns i det organiska sökresultatet – ju fler kunder kommer du få. Kombinera detta med det som gör ditt företag unikt såsom grym kundservice, hållbara produkter / tjänster och en enorm kännedom kring branschen du vistas i – och du kommer skapa magi på kort tid. Vi hjälper dig med den lokala sökmotoptimeringen så sköter du kärnverksamheten i företaget!

Vad är det vanligaste misstaget inom lokal SEO?

Under dom år som vi åtagit oss uppdrag inom lokal SEO ser vi att det vanligaste misstaget inom lokal optimering är att man inte riktigt vill ta steget till att anlita en byrå, konsult eller expert på området. Man vill inte sällan försöka så gott man kan själv, helt enkelt. Det har vi och andra aktörer givetvis en enorm respekt för, men risken är att man hamnar i en sits där man lägger väldigt mycket tid på någonting som inte är kärnverksamheten i företaget – i kombination med att man tar del av felaktig information för att försöka få till snabba och enkla förändringar i det organiska sökresultatet.

Vart hjälper ni med lokal sökoptimering?

Vi tar oss an uppdrag i hela Sverige - oavsett om det gäller optimering för lokala eller nationella sökord. Vi hjälper även till med skapande av innehåll och texter på lokal basis. Vi har riktigt lång erfarenhet av SEO i Karlstad, Stockholm och Örebro i synnerhet, men tar som sagt åt oss uppdrag över hela landet.